Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Varning för bluffmail och falska SMS

Skriv ut

Dela

Twittra

Just nu cirkulerar mail och SMS där avsändaren utger sig för att vara Postnord. Oftast rör det sig om falska mail och sms med syftet att komma åt känslig information. Var alltid uppmärksam innan du klickar på länkar och lämna aldrig ut uppgifter om du inte är helt säker på avsändaren.

Det är inte första gången som falska mail och SMS dyker upp med Postnord som avsändare. Flera av de större bankerna är också drabbade av fuskmail som innehåller nätfiske. Det är viktigt att alltid vara uppmärksam även om mailet verkar komma från en känd avsändare. Utgå ifrån att mailet är en bluff.

Som användare är det viktigt att du använder ditt sunda förnuft och granskar mail och sms med kritiska ögon. Mailet eller sms:et kan se väldigt äkta ut med logga eller bekanta layoter. Klicka inte på länkar och radera mailet om du tror att det innehåller fiske.

Men ibland går det fort och misstag händer så lätt. Om du misstänker att du blivit lurad, agera direkt genom att kontakta Göliska IT och byt ditt lösenord.

Göliska IT
0510-77 18 00
servicedesk@goliskait.se

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-771800
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Mån - Tors: 07:30 - 16:30
Fredag: 07:30 - 16:00

"div class="social-icons-container">