Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Ny app inom habiliteringsersättning i Grästorp

Skriv ut

Dela

Twittra

App Habiliteringsersättning

Grästorps kommun har i samarbete med Göliska IT och konsulter från CRMK tagit fram en app för habiliteringsersättning, daglig verksamhet. 

I appen registreras såväl tid som lunchavdrag och taxiresor till och från verksamheten, och det är brukarna själva som står för registreringen. På detta sätt har vi underlättat administrationen samtidigt som vi gjort brukarna mer delaktiga i sin egen vardag samt inkluderade i samhällets digitalisering. Idén kom från Rebecca Brolin, stödpedagog i Grästorps kommun, och så här säger hon om den färdiga lösningen: ”Man inser inte hur mycket administration man faktiskt gör förrän man får något sånt här!”

Vad tycker brukarna då? Enligt Rebecca har de varit mycket positiva till förändringen och blivit mer delaktiga i sin egen vardag. Man är noga med att stämpla rätt för att få sin lön rätt utbetald.

Genom att även koppla på en RPA-process har man kunnat automatisera administrationen hela vägen från tidsstämplingen till utbetalning av habiliteringsersättningen via lönesystemet.

Centralt i hela utvecklingsarbetet har varit informationssäkerhet och GDPR och inga personuppgifter hanteras därför i appen. Varje brukare har en bild och ett nummer och detta översätts sedan, via RPA, till de faktiska personerna för att ligga som underlag till utbetalning av ersättningen.

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4, 531 60 Lidköping

Återställ lösenord

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag samt dag före röd dag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Måndag - Fredag: 08:00 - 12:30

kartbild
"div class="social-icons-container">