Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Skara kommuns digitala lärande uppmärksammas

Skriv ut

Dela

Twittra

   Foto: Karin & Uwe Annas, copyright Adobe Stock

Skara kommun har blivit nominerade för sitt långsiktiga arbete med digitalt lärande i skolan.
Bland annat handlar det om deras arbete med iPads till grundskoleelever och datorer till gymnasieelever.  Ett arbete som Göliska IT har varit delaktig i.

Genom att stödja kommunerna i denna process har de tekniska lösningar som ligger bakom det vinnande konceptet sett dagens ljus. Arbetet är bara en början på det digitala lärandet, ett arbete som kommer att utvecklas i takt med att skolans processer och Göliska ITs tekniska lösningar förbättras.

Modernt lärande

Samarbetet har gjort att lärandet tagit ett stort kliv i rätt riktning mot ett modernt lärande som kan tillgodose den snabba utveckling som skolan måste följa med i för att ge elever den viktiga grund som behövs i dagens samhälle.

2010 kom den första iPaden och när arbetet mellan Göliska IT och Skara kommun påbörjades fanns det endast 2000 iPads ute i skolorna, en siffra som idag har stigit till 11000 i de sex kommuner som är med i IT-samarbetet.

– Självklart känns det väldigt hedrande att vara nominerad till Guldtrappan. Detta är en nominering som alla inom Barn-och utbildning bidragit till, säger Anders Vilhelmsson som är IT-strateg på barn- och utbildning i Skara kommun i ett pressmeddelande.

Våga testa nytt

Skara kommun är en av totalt sex kommuner som blivit nominerade till Guldtrappan 2019.
Utmärkelsen delas ut till kommuner och andra skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokument för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete. Syftet är att inspirera till skolutveckling genom att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter.

Idag har Skara digitala läromedel i samtliga årskurs 4-9 klasser.
- Så länge vi vågar testa och prova på nya pedagogiska arbetssätt kommer den digitala utvecklingen gå framåt, säger Anders.

Positiva verktyg

Karin Jern Karlsson är lärare på Katedralskolan i Skara och berättar för SkLTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hur de arbetar där.

– Det är viktigt att utbilda eleverna i att bli goda användare av internet och att ta hjälp av alla positiva verktyg som finns. Digitala verktyg ska inte ersätta traditionella utan bör ses som en resurs för att kunna höja kvalitén och individanpassa efter elevernas förmågor, säger som kreativitet, påhittighet, problemlösningsförmågor, samt uthållighet.

Vinnaren av Guldtrappan 2019 presenteras den 17 juni.

Källa: Skaraborgs läns landsting

Service Desk

Tel: 0510-771800
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00

"div class="social-icons-container">