Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Niklas Karlsson

Nästa person ut i vår ”lära känna serie” är Niklas Karlsson, vår Incident Manager på Göliska IT.

Berätta lite om dig själv

Niklas, är en kille som gillar idrott. När han var yngre var det fotboll i Järpås som gällde, och bandy i Gillstad BK. Niklas har en sambo och två barn på 3 år och 6 år samt katten Måns på 11 år. När barnen kom räckte inte tiden riktigt till så skridskorna och fotbollsskorna lades på hyllan. Niklas som precis fyllt 40 år har börjat gå på gym och har, precis som de flesta andra, börjat spela paddel, ja - en riktig 40-årskris .

Niklas Karlsson

Vem är du på Göliska IT

Han började på Göliska IT hösten 2006 i vår Service Desk som Supporttekniker. Det var ett mindre kaos som uppstod av att tre kommuners IT-enheter (Götene, Lidköping och Skara) hade slagits ihop. Vi hade mycket ärenden, och väldigt många av dem var försenade.

På den tiden bestod arbetet av att besvara telefonsamtal, ringa upp kunder och försöka lösa ärenden, felsöka på plats och installera datorer. Arbetsuppgifterna var varierande och vi var en stor grupp som gjorde allt möjligt enligt ett rullade schema. De satt ca tre dagar i telefon per vecka, resten av tiden befann de sig ute på fältet. På den tiden var det svårt att hjälpa kunderna via telefon då fjärrverktygen (för att kunna se och styra kundens dator) inte var lika bra som idag. Vi fick åka ut till våra kunder ofta på grund av detta, så vårt arbete i Service Desk ÄR idag mycket mer effektivt.

Vad tycker du är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt arbete är frihet under ansvar. Jag har haft möjlighet att utvecklas inom mitt område. Jag började som supporttekniker i Servicedesk, sedan blev jag koordinator i några år och efter ytterligare en tid så ändrades den rollen och arbetar nu som Incident manager och har därmed ansvaret för Service Desk. Jag ingår även i två andra kompetensområden inom Göliska IT, och det är vår E-postmiljö samt vår telefonväxel där har jag haft och har stora möjligheter att kompetensutvecklas.

Vad tycker du utmärker Göliska IT?

Att vi har ett väldigt öppet klimat. Jag känner att jag kan prata med alla kollegor, chefer och VD på samma sätt, ingen sitter på några höga hästar. När man har en ny idé är det enkelt att bidra till gänget och man blir lyssnad på.

Vårt mål i servicedesk är

Väntetider telefon - Genomsnittlig kötid skall ej överstiga 1 minut.
Ärende löst vid första kontakt - Minst 75 % av alla ärenden skall lösas vid första kontakten.
Åtgärdstider för ärenden - 95 % av våra ärenden ska vara påbörjade enligt prioriteringsmatris.
Kundnöjdhet vid ärendehantering - Minst 95 % av våra kunder skall vara nöjda med omhändertagandet av ärendet.

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4, 531 60 Lidköping

Återställ lösenord

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag samt dag före röd dag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Måndag - Fredag: 08:00 - 12:30

kartbild
"div class="social-icons-container">