Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Vi söker projektledare med verksamheten i fokus!  

Skriv ut

Dela

Twittra

Projektledare med verksamheten i fokus

Göliska IT är ett kommunalförbund som ägs av V6-kommunerna Götene, Lidköping, Skara, Essunga, Grästorp och Vara. Vi är de sex kommunernas sammanslagna IT-avdelning.

Vi arbetar aktivt för att vara de sex kommunernas strategiska partner som skapar verksamhetsnytta med IT. Under vårt tak samlar vi vass kompetens och stor erfarenhet. Idag är vi 65 anställda som arbetar med IT-produktion, IT-support, IT-rådgivning, digitalisering och automation samt driver ett projektkontor. Allt vi gör genomsyras av delaktighet, engagemang och handlingskraft. När du arbetar hos oss är du en av Göliska IT:s viktigaste tillgång – våra medarbetare! 

Digitaliseringen och det ökande beroendet av väl fungerande IT-stöd har lett fram till att V6-kommunerna vill förbättra sin förmåga inom området systemförvaltning. Vi kommer därför att genomföra ett pilotprojekt under ett år för att utvärdera en ny gemensam systemförvaltningsmodell. Under det senaste året har ett arbete bedrivits för att forma en PM3-inspirerad systemförvaltningsmodell och utifrån denna ska ett pilotprojekt genomföras. Tjänsten kombineras med uppdraget att vara objektledare för tjänsteleveransen av Microsoft 365. 

Tjänsten som projektledare
Till pilotprojektet söker vi en projektledare som ansvarar för att driva projektet och stödja övriga deltagare. En viktig uppgift är att fånga upp och dokumentera förbättringsmöjligheter i systemförvaltningsmodellen. Vår förhoppning är att du efter avslutat projekt kan axla rollen som modellansvarig för systemförvaltningsmodellen.
Exempel på arbetsuppgifter:

 • driva projektet i enlighet med beslutad projektplan
 • fånga upp avvikelser och rapportera till styrgrupp
 • leda projektmöten
 • stödja övriga roller i projektet

Tjänsten innefattar även att vara objektledare för vår tjänsteleverans av Microsoft 365. Där är du ansvarig för att det digitala stödet är tillgängligt för användarna och levererar nytta över tid. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att utarbeta och genomföra en plan för utveckling och underhåll för de i objektet ingående IT-systemen. 

Kompetens och personliga egenskaper 
Önskad kompetens: 

 • akademisk examen, gärna med systemvetenskaplig inriktning eller motsvarande kompetens
 • God verksamhetsförståelse i kombination med kunskap om verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering.
 • erfarenhet av projektledning/objektledning/systemförvaltning
 • erfarenhet av budgetarbete, kostnadsuppföljning och avtalshantering
 • kunskap om PM3 eller motsvarande
 • kunskap om Microsoft 365

Arbetet innebär omfattande kundkontakt som ställer krav på både en social och verbal förmåga. Du är en serviceinriktad problemlösare med en genuin vilja att hjälpa våra kunder med deras tekniska behov. Utöver dina personliga egenskaper skall du ha erfarenhet av IT-support och särskilt meriterande är kunskaper inom Microsoft 365.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och det vi söker är förmåga att

 • jobba drivande och självständigt
 • skapa ordning och struktur i arbetet
 • kommunicera i tal och skrift
 • värdera olika behov och krav i förhållande till helheten

Utöver ovanstående kräver arbetet att du kan uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska samt att du har B-körkort.

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Kontaktpersoner: Emelie Pettersson, chef Verksamhetsnära IT Göliska IT, Telnr: 0510-777012,
Sara Salegård, Digitaliseringsstrateg Skara kommun, Lars-Gunnar Rask, Digitaliseringsstrateg Lidköpings kommun, Daniel Svensson, facklig företrädare Vision Göliska IT, Telnr: 0510-777089

Rekryteringsprocessen sker löpande. Ansök senast 28 november genom att skicka in ett CV samt personligt brev till oss på jobb@goliskait.se

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

På grund av pågående pandemi krävs tidsbokning. 

"div class="social-icons-container">