Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Gemensam upphandling och implementation av Verksamhetssystem Utbildning V6, VSUTB

Skriv ut

Dela

Twittra

Skolbarn

Samtliga kommuner inom V6 behöver förnya avtal med leverantörer av verksamhetssystem/barn & elevregister. Med denna samverkan samlar vi mer kvalitativ kompetens och använder våra resurser mer effektivt i både upphandlingen såväl som i förvaltningen av systemet än om arbetet skulle utföras av respektive kommun var för sig.

Projektgruppen består av representanter från alla 6 kommuner och olika verksamhetsområden och styrgruppen består av skolcheferna i kommunerna och VD på Göliska IT. Vi har inkluderat administratörer, schemaläggare och pedagogisk personal för att ha en så bred kravinsamling som möjligt som är förankrad hos de som faktiskt ska arbeta med systemet. Hela arbetet har föregåtts av flertalet leverantörsvisningar för att vi ska kunna skaffa oss en bild av vad som finns idag och vad som är rimligt att kravställa kring. Arbetet med kravfångst har pågått en längre tid och bl.a. inkluderat en RFI (Request For Information) där leverantörerna fått chans att visa upp sina system baserat på våra krav.

Nu är anbudsförfrågan ute och anbudstiden går ut 19/2. Efter det ska ett projekt med vinnande leverantör påbörjas och systemet planeras vara på plats HT 2022.

Samtidigt som projektet med verksamhetssystem pågår ser vi även över kraven kring en lärplattform och möjliga samarbetsformer kring en sådan upphandling för alla 6 kommuner.

Eva Dahl, Skolchef Grästorp:
Vår gemensamma upphandling är en positiv utveckling av samverkan i V6. Både när det gäller att samla all kompetens i samband med upphandlingen och när vi kommer till implementering och fortsatt utveckling. Vi har mycket att lära av varandra och allt att vinna på att göra det gemensamt. Vi ser att effekten av en gemensam upphandling både är ökad kvalitet och kostnadseffektivitet för alla.

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4, 531 60 Lidköping

Återställ lösenord

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag samt dag före röd dag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

Måndag - Fredag: 08:00 - 12:30

kartbild
"div class="social-icons-container">