Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

GörAnn frigör tid för omsorgsförvaltningen i Skara kommun

Skriv ut

Dela

Twittra

Malin Stewart (enhetschef) Marie Österberg, Camilla Karlsson och Catrin Alexanderson på enheten för stöd och service (Foto: Skara kommun)

Enheten för stöd och service på omsorgsförvaltningen i Skara har precis sjösatt sin första RPA-process (Robot Process Automation) för debiteringsfiler. Vår robot GörAnn, programvaran, tar hand om avgiftshandläggarnas repetitiva och ofta återkommande arbetsuppgifter. Skara kommuns digitaliseringsstrateg Sara Salegård har tillsammans med verksamheten processkartlagt och dokumenterat alla steg i processen. Därefter lämnades underlaget över till oss på Göliska IT som programmerade roboten.

Avgiftshandläggare Marie Österberg har varit med i utvecklingsarbetet och menar att GörAnn är ett stort utvecklingssteg för deras arbete.
- Våra ledord ”Tillsammans och framåt” har fått en ny innebörd. Nu är vi på väg framåt, mot nya sätt att arbeta och nya mål. För oss som arbetsgrupp innebär implementeringen av GörAnn i vår verksamhet en dörröppning mot digitalisering och effektivisering. Det är en väg framåt. Det känns jättekul att får vara en del i detta förändringsarbete och vi ser fram emot att sätta igång med fler automatiseringsprocesser, säger Marie Österberg.
Om du vill veta mer kring RPA och se en föreläsning som vi gjort tillsammans med Social och Arbetsmarknad i Lidköping klickar du dig vidare till https://goliskait.se/rpa Länk till annan webbplats.
Källa Text och bild: Madelene Olsson, Kommunikatör, Skara kommun

Relaterat innehåll

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

På grund av pågående pandemi krävs tidsbokning. 

"div class="social-icons-container">