Göliska IT

Strategisk partner till 6 kommuner i samverkan

Verktyg för distansarbete

Skriv ut

Dela

Twittra

Det finns en rad verktyg för distansarbete som klarar av chat, videosamtal, digitala möten etc. Inom V6 har vi valt att använda Skype för företag och Teams som är säkra och supporterade av Göliska IT. För mer information, guider m.m. kring Skype för företag och Teams gå till goliskait.se/distansarbete >>> 

Dessa digitala verktyg ska aldrig användas för möten som innehåller information rörande Sveriges säkerhet (kontakta säkerhetssamordnare i dessa fall). Tänk generellt på vad du delar i dina digitala möten. SKR råder bl.a. till att ta hänsyn till integritet, sekretess och säkerhetsfrågor, att inte dela känsliga personuppgifter och att vara uppkopplad på företagets (Göliska IT:s) VPNlänk till annan webbplats.

Zoom
Ett populärt verktyg, särskilt inom skolans värld, är Zoom. Det finns både som fristående program och kan även nås inifrån Teams. Båda dessa sätt att använda verktyget är likvärdiga, d.v.s. du omfattas inte av Teams säkerhet om du använder Zoom även om du startat Zoom inne i Teams. Tekniskt sett kan informationen som hanteras via Zoom inte garanteras och det finns risk att den avlyssnas av obehöriga.

Vi rekommenderar att du alltid skapar digitala möten i Skype for business men det kan ju hända att man blir inbjuden till ett Zoom-möte som någon annan skapat. Samma generella regler gäller givetvis även i dessa digitala möten. Några saker som du kan tänka på är att om du har fått en länk med en webbadress ska du alltid kontrollera att länken börjar med http://us04web.zoom.uslänk till annan webbplats.

Om du inte fått en länk med en webbadress får du i stället säkerställa att inbjudan är korrekt. Förväntar du dig en mötesinbjudan från personen? Känner du till personen som skickat inbjudan? Är du tveksam – ta kontakt med personen eller organisationen för att säkerställa att det är korrekt.

Du som medarbetare i kommunen får, möjligen i samråd med din chef, avgöra i varje enskilt fall vilka möten som anses säkert att medverka i och vilken information som kan kommuniceras. Fördjupad information kring informationssäkerhet gällande verktyg för distansarbete kommer att finnas tillgänglig här inom kort!

Service Desk

Tel: 0510-77 70 00
Epost: servicedesk@goliskait.se

Göliska IT

Fiskaregatan 4 531 30 Lidköping

Öppettider Service Desk

Mån - Tors: 07:00 - 16:30
Fredag: 07:00 - 16:00

Öppettider Kundcenter

På grund av pågående pandemi krävs tidsbokning. 

"div class="social-icons-container">